
Wat we doen, in het kort:
– Gebruikerssessie: voor wie doen we het en waarom?
– Ontwerp van de tuin, inclusief het teeltplan
– Inrichting van de tuin met elementen, zoals een insectenhotel, kruidenbakken en educatieve bordjes.
– Aanplant, opening en onderhoudsplan
– Leermomenten in de tuin met je collega’s (bijvoorbeeld via open inschrijvingen)
– Content voor je interne en externe communicatie
Even pauze: iets plukken en weer aan het werk!
De mensen op locatie kunnen oogsten uit de tuin. Het gaat er vooral om dat mensen tijdens hun werkzaamheden kunnen kiezen voor een korte pauze, even in beweging komen, iets plukken, om daarna weer fris aan het werk te kunnen: met verse munt voor in de thee, of een tomaatje voor op je eigen boterham.
Ruben: “Ik pluk vooral vaak munt, en dan meteen voor de hele afdeling!”
Nieuwe dingen leren, alleen of met je collega’s
Het is niet alleen een plek om uit te oogsten, maar ook een plek waarin je iets kunt leren over gewassen, over de bodem, over thee- en keukenkruiden, et cetera.
Deelnemer: “Ik weet nu waarom ik de bodem zoveel mogelijk met rust moet laten.”
Dit kun je alleen doen door in de tuin de Moeztuyn-weetjes te lezen. Maar je kunt ook samen met je collega’s leren door je bijvoorbeeld in te schrijven voor een ontmoetingssessie in de tuin, waarbij je in een half uur wat basiskennis opdoet en tegelijk je collega’s beter leert kennen.
Jullie eigen Moeztuyn-team
We helpen jullie in het eerste jaar bij wat er nodig is en maken dan samen met jullie interne Moeztuyn-team een plan voor het vervolg, waarbij jullie zelf bepalen hoeveel hulp je nog nodig hebt. Zie het als een feestcommissie, maar dan voor de tuin.
Moeztuyn is een plek waar mensen naartoe kunnen gaan voor een korte onderbreking van het werk. Naast de wandeling ernaartoe is het mogelijk te kijken, te proeven, iets te zaaien, net waar je behoefte aan hebt. Alleen, of met je collega’s.
