'Wat leuk?! Mogen we dit gewoon plukken?'

Samen met jullie kijken we op welke manier de aanpak voor jullie werkt. Met de focus op vitaliteit van mensen, verbinding tussen en binnen teams en vergroening van de werkomgeving.

Wat past bij jullie organisatie? Hoe werken jullie medewerkers? Waar ligt hun behoefte en op welke manier staan ‘vitaliteit van medewerkers’, ‘vergroening van de omgeving’ en ‘verbinden van mensen’ op de agenda?

Aan de hand van een startsessie met gebruikers bepalen we samen hoe de aanpak van Moeztuyn voor jullie organisatie kan werken. Vervolgens zorgen we voor het ontwerp en de aanleg. Na de officiële opening wordt het pas echt leuk: leren, verwonderen, struinen, experimenteren en natuurlijk oogsten! En:

Leermomenten in de tuin met je collega’s
Content voor je interne en externe communicatie

Voor het onderhoud maken we een plan met jullie, zodat het het hele jaar door een fijne plek blijft om naartoe te gaan.

Korte werkpauze: iets plukken en weer aan het werk!

De mensen op locatie kunnen oogsten uit de tuin. Het gaat er vooral om dat mensen tijdens hun werkzaamheden kunnen kiezen voor een korte pauze, even in beweging komen, iets plukken, om daarna weer fris aan het werk te kunnen: met verse munt voor in de thee, of een tomaatje voor op je eigen boterham.

Ruben: “Ik pluk vooral vaak munt, en dan meteen voor de hele afdeling!”

Leren, samen met je collega’s

Het is niet alleen een plek om uit te oogsten, maar ook een plek waarin je iets kunt leren over gewassen, over de bodem, over thee- en keukenkruiden, et cetera.

Medewerker Rabobank Utrecht: “Ik loop vol inspiratie weg, met een grote glimlach en een zak voor oogst.”

Dit kun je alleen doen door in de tuin de Moeztuyn-weetjes te lezen. Maar je kunt ook samen met je collega’s leren door je bijvoorbeeld in te schrijven voor een ontmoetingssessie in de tuin, waarbij je in een half uur wat basiskennis opdoet en tegelijk je collega’s beter leert kennen.

Jullie eigen Moeztuyn-team

We helpen jullie in het eerste jaar bij wat er nodig is en maken dan samen met jullie interne Moeztuyn-team een plan voor het vervolg, waarbij jullie zelf bepalen hoeveel hulp je nog nodig hebt. Zie het als een feestcommissie, maar dan voor de tuin.

Moeztuyn is een plek waar mensen naartoe kunnen gaan voor een korte onderbreking van het werk. Naast de wandeling ernaartoe is het mogelijk te kijken, te proeven, iets te zaaien, net waar je behoefte aan hebt. Alleen, of met je collega’s.

Elma, oprichter Moeztuyn

“Geen groene vingers? Geen probleem. Voor mij begon het ook als één groot experiment”