Studentenwelzijn en ontmoetingsplek voor medewerkers

Voor de Radboud Universiteit is het welzijn van studenten en medewerkers een belangrijke pijler. De moestuin schept een plek voor ontmoeting, leren en experimenteren.

Vanuit verschillende behoeftes kregen we het verzoek om mee te denken over het realiseren van een moestuin op het terrein van de Radboud Universiteit of een bijdrage te leveren aan de Week van welzijn van studenten (Wellbeing Week).

Inspiratiesessie werknemers en studenten

Tijdens een brainstorm vertelden we over de stappen die je kunt zetten om tot een ‘werkende’ moestuin te komen. Denk aan een bodemonderzoek, voorbereiding, compost, teeltplan, soorten gewassen en gebruikers. Vanwege de grote groep enthousiaste deelnemers hebben ze de handschoen zelf verder opgepakt.

Rondleiding ter inspiratie
Verder organiseerden we een inspiratiebijeenkomst bij Kiemkracht64. Een groep van 16 medewerkers vertelden over hun eigen wensen, vragen, ambities als het gaat om moestuinieren.

Bevorderen studentenwelzijn
Tijdens de Wellbeing Week organiseerden we samen met Gelukkige Groentes een sessie voor studenten om te praten over hoe zij een vorm van moestuinieren, of de inzichten daaruit, kunnen benutten bij hun eigen welzijn of tijdens hun herstelproces na een heftige periode.

Ter afsluiting hebben we knoflook gepoot bij de studentenkerk. Ze hebben zichzelf daarbij een doel gesteld en afgesproken elkaar daar opnieuw te ontmoeten.