Moeztuyn is opgericht met als doel mensen tijdens het werk vaker naar buiten te krijgen, voor een korte werkonderbreking, om even af te schakelen en daardoor opnieuw te verbinden: met jezelf, je collega’s en de natuur.

Elma Vriezekolk, oprichter van Moeztuyn: “Ik zag het moestuinieren als een hobby, dat ik naast mijn werk mocht doen. Maar al snel merkte ik dat die plek, de moestuin, me enorm aantrok.

Ik werd er rustig van, heerlijk om in die grond te wroeten. En tijdens het tuinieren ontstonden er creatieve oplossingen voor mijn werk, dat was me achter de laptop echt niet gelukt. 

Ik vond het eerlijk gezegd ook confronterend om te merken hoe weinig ik eigenlijk wist van hoe onze groenten groeien. Waar was ik dat kwijtgeraakt? Of heb ik het nooit geweten?

Ik zie Moeztuyn als een prachtige tegenhanger voor hoe velen van ons werken: veel binnen, in het grijs, gericht op presteren en vooral met je hoofd aan het werk. Als je even naar buiten kunt, mag je experimenteren (of spelen?) en met je handen aan de slag. Ervaar maar eens hoe prettig dat is.”

Team Moeztuyn
Elma heeft een achtergrond in communicatie-advies en projectleiding in groene en sociale projecten. En gebruikt haar moestuin als inspiratieplek en tegenhanger voor werkdruk en prestatiegericht werken.

Samen met haar vaste partner Patrick Messmer heeft ze al op meerdere plekken een Moeztuyn gecreëerd.

Naast Patrick bestaat het team uit gelijkgestemden die vanuit dezelfde filosofie werken. Denk aan groene handen en tuinexperts, maar ook aan een vitaliteitscoach, kok, kruidenexpert, trainers op het gebied van ‘vitaliteit’, ‘verbinding’ en/of ‘vergroening’.

Hoe meer soorten gewassen, hoe kleurrijker en hoe leuker om naar te kijken!

Trots op onze samenwerking met o.a.