Planon gaat voor vers uit eigen Moestuin

“De cateraar maakt volop gebruik van alles wat uit de tuin komt, en dan blijft er nog genoeg over voor onze medewerkers om het mee naar huis te nemen.”

Planon is software-ontwikkelaar én werkgever die inziet hoe belangrijk het is om goed voor je medewerkers en toekomstige medewerkers te zorgen. Pierre Guelen: “Je hoeft voor mij niet op kantoor te zijn als je alleen je e-mail hoeft weg te werken. We komen hier vooral bij elkaar om te overleggen en elkaar te inspireren. De werkplek als clubhuis.”

'Zo leuk dat dit kan bij Planon'

Terwijl de tuinman Leen aan het plukken is, loopt er een medewerker langs. Hij vraagt of deze medewerker ook boontjes wil meenemen. “Mag dat?” vraagt deze verbaasd. “Natuurlijk!” zegt Leen.

De medewerker gooit z’n laptoptas open en stopt er twee volle handen met bonen in en maakte er even wat foto’s van. “Zo leuk, dat dit kan bij Planon!”

Verse boontjes van het werk mee naar huis
In het kantoor aan de Wijchenseweg is binnen volop groen te vinden. We creëerden een moestuin met overlegplek naast het terras buiten, zodat medewerkers en bezoekers binnen en buiten in het groen kunnen werken en genieten.

We hebben het ontwerp gebaseerd op wisselteelt, waardoor ze er jaren mee vooruit kunnen. Het is samen met de vaste tuinman van Planon ingericht. Medewerkers overleggen en lunchen in de tuin, genieten van de verse, eigen gerechten in het bedrijfsrestaurant én mogen verse groenten mee naar huis nemen, de boontjes bijvoorbeeld!