Passend werk voor onze medewerkers én verse ingrediënten voor onze klanten

“De cateraar maakt volop gebruik van alles wat uit de tuin komt, en dan blijft er nog genoeg over voor onze medewerkers om het mee naar huis te nemen.”

“We willen zowel onze bezoekers, vaak gezinnen, als onze medewerkers gezonde producten bieden uit onze eigen tuin, verwerkt in ons restaurant. Daarnaast is het een fijne plek om even te ontspannen, voor of na het winkelen.”

We kwamen in contact met Scalabor, een organisatie die zoveel mogelijk mensen de kans geeft om mee te doen en te werken in de maatschappij. Bij de Intratuin in Arnhem werken voornamelijk mensen van Scalabor.

Een aantal van hen zijn onderdeel van het groen-team en werken dan ook met veel plezier in de moestuin.

Vertoeven in het groen, leren over gewassen en gezond eten.

‍Bij het restaurant De Proeftuin op deze locatie van Intratuin wordt er zo gezond mogelijk eten geserveerd. We ontwierpen een ‘belevingstuin’, waarin 19 moestuinvakken zijn geïntegreerd, naast de diverse speelelementen voor kinderen en zitjes voor de andere gasten.

De moestuin levert direct verse ingrediënten aan het restaurant. De invulling van de moestuin is dus ook in samenspraak met de kok tot stand gekomen. De informatiebordjes leert de bezoeker het een en ander over de gewassen die je hier kunt zien.

Foto’s: Moeztuyn / Intratuin