Vergroening dakterras en vaker met je collega's naar buiten

“We hebben er meer dan 120 tegels uitgehaald en vervangen door groen. Dit overlegt een stuk frisser!”

De Meshallen in Wijchen is een plek voor onderwijsvernieuwers. We vergroenden een stenen dakterras en dat had als effect dat er meer medewerkers spontaan naar buiten gingen. Gewoon om even te overleggen, of om de geadopteerde pompoenplant te verzorgen.

Dit was de interne oproep aan alle teams binnen De Meshallen:

Adopteer een pompoen! Adoptie houdt in dat je als team de zorg voor de pompoen op je neemt, regelmatig water geeft en oude bladeren verwijdert.

120 tegels eruit, groen erin!
We hebben eerst het kleine dakterras ingericht, waar we Moeztuyn als concept kunnen presenteren voor het onderwijs. Toen dit eenmaal gerealiseerd was werd het verschil met het grote, stenen dakterras wel erg groot. Dus kwam het verzoek om dit ook in te gaan richten.

Pompoenen, inheemse planten en aardbeien
In 8 verschillende bakken hebben we pompoenen geplant en aan de rand, waar meer schaduw is, hebben we 7 bakken met inheemse planten beplant. Aan de reling vind je balkonbakken met aardbeien. Dat wordt smullen!

Naast het sociale aspect (leuk om met elkaar eens ergens voor te zorgen) is er ook een wedstrijdelement toegevoegd, namelijk ‘Wie kweekt de zwaarste pompoen?’ De Gelderlanders schreef er dit artikel over.